Преди години когато напусна Атлетико (Мадрид) Торес бе прекалено добър за своя роден клуб

Торес развали празника на Реал и Роналдо

Нападателят с два гола в реванша за Купата на краля

Sportinglife
Sportinglife 07:45 ч., 16 Яну 2015
0
1374
Getty Images

Въпреки удивителните си постижения през 2014 г. в понеделник на церемонията по връчване на „Златната топка” в Цюрих Атлетико (Мадрид) остана без награда.

Играчите и треньорът му трябваше да изгледат на живо и празника, който след това Реал (Мадрид) устрои за своя победител.

Това стана минути преди двубоя-реванш между двата тима от турнира за Купата на Краля на стадион „Сантяго Бернабеу”.

Диего Симеоне

Попадението на Фернандо Торес не беше част от плана на Реал.

Това се оказа перфектната мотивция за Атлетико (Мадрид), които дни преди това бяха преживели тежко поражение от другия гранд – Барселона, но в шампионата.

И докато Роналдо, Хамес Родригес, Рамос и Кроос още празнуваха, а феновете едва бяха заели местата си на трибуните след бурните овации и специалната мозайка в чест на Кристиано, Атлетико излезе напред в резултата.

Първият гол отбеляза Златното момче на „дюшечкчиите” – завърналият се преди седмици у дома Фернандо Торес.

„Това определено ги затрудни. Имаше толкова овации, хореографията също бе красива, но този ранен гол определено обърка ритъма на двубоя. Той не беше част от плана на Реал”, коментира след срещата треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне.

Серхио Рамос: Ще видим чии резултати ще са по-добри

Отборът и треньорите могат да се гордеят с начина, по който играхме през първото полувреме. Определено тогава заслужавахме повече и можеше да вкараме повече попадения. Но това е футболът. Естествено, че трябва да подчертаем и заслугата на Атлетико. Когато такъв отбор се бори толкова, аз съм първият, който ще ги поздрави. Но ще видим чии резултати ще са по-добри в края на сезона.

Преди години, когато напусна Атлетико (Мадрид) Торес бе прекалено добър за своя роден клуб.

Сега, когато се върна се говореше, че Атлетико е прекалено добър за Торес.

Но точно като останалите си съотборници и треньора си, Фернандо се нуждаеше от този мач, за да се докаже.

И той, и тима го направиха категорично.

След ранния първи гол, Реал вече се нуждаеше от четири попадения, ако искаше да продължи в следващата фаза.

Кралският клуб обаче така и не успя да се възстанови от шока и независимо от попадението на Серхио Рамос през първото полувреме, получи още един бърз гол от Торес след почивката.

И ако едно такова попадение може да мине за небрежност, при две вече става непростимо.

Роналдо

"Искам да им се извиня от името на всичките ми съотборници. Не мога всеки път да играя на 100%, аз не съм извънземен. Но се старая”.

През целия мач Кристиано Роналдо бе далеч от върховата си форма, донесла му трета „Златна топка”, тимът също не успя да намери онова състояние, което му помогна да запише 22 поредни победи преди Коледа.

За Атлетико това бе наистина златна възможност да покаже, че незаслужено играчите и треньора му са били пренебрегнати по време на галата в Цюрих в понеделник.

Симеоне, който отстъпи наградата за треньор на годината на Йоахим Льов, обяви, че клубът ще работи още по-упорито и ще се опита да промени нещата.

„Това не зависи от нас. Така че приемаме нещата, каквито са и продължаваме да работим, за да сме още по-убедителни”, отбеляза той преди двубоя с Реал (Мадрид).

Вероятно това е било част от мотивацията му спрямо играчите преди двубоя.

Останалото свърши празничната церемония, организирана от Реал пред погледа на градския му съперник непосредствено преди срещата.

Фернандо Торес може би бе малко неочакван като герой на мача, при това с цели два гола срещу Реал.

Барселона е следващият съперник на Атлетико

На четвъртфиналите в турнира за Купата на краля Атлетико (Мадрид) ще трябва да се изправи срещу другия гранд в Испания – Барселона. Каталунците спечелиха и втората среща с Елче, този път с 4:0 след попадения на Жереми Матио, Серхи Роберто, Педро Родригес и Адриано Корея. Първият двубой Барселона спечели с 5:0 и с общ резултат 9:0 се класира за следващата фаза.

Но Симеоне определено обича да работи с играчи, които трябва да се доказват.

Принципно в тази категория попадат всички играчи на Атлетико (Мадрид), но най-много това важи за Фернандо.

„Когато дойде от школата в първия отбор, то бе дете. Но от тогава мина много време, случиха се много неща. Той напусна, порастна и сега е мъж. Феновете са щастливи, неговото завръщане ще ни помогне, независимо, че не са малко онези, които имат съмнения в това”, коментира Симеоне, който бе и съотборник с Торес преди години.

Не само нападателят, но и отбора е преобразен в сравнение с първия престой на Фернандо на „Висенте Калдерон”.

Преди Симеоне да поеме треньорския пост, Атлетико не бе побеждавал Реал от 1999 г.

Включително и по време на изявите на Торес, който носи екипа на първия състав между 2000 и 2007 г.

Карло Анчелоти: Допуснахме нетипични за нас грешки

Длъжни сме да анализираме двубоя и грешките, които допуснахме. През първите 60 минути играхме добре, доволен съм, особено от първото полувреме. Сега имаме три седмици да се подготвим за Шампионската лига, което разбира се е добре за играчите. Допуснахме нетипични за нас грешки. Не можем да си позволим подобно нещо. Срещу Атлетико е много трудно да се играе, особено в центъра на терена. Те ти дават достатъчно пространство по фланговете, но да прокараш извеждащ пас е направо невъзможно. Атмосферата на стадиона бе страхотна и отбора дълго време игра, както трябваще. Две грешки решиха изхода на тази среща.

Сега Атлетико има спечелени вече пет дербита с Реал.

Преди снощното равенство 2:2, тимът на Симеоне имаше три поредни успеха срещу градския си съперник.

Самият Торес дебютира с победа над кралския клуб преди седмица, а сега и подпечата мястото на тима си в осмицата за Купата на краля.

В Реал вероятно са доволни, че поне за известно време няма да се срещат с градския си съперник.

Тимът на Карло Анчелоти, включително и Роналдо обаче ще трябва бързо да забрави „Златната топка”, ако иска да продължи да печели. Атлетико от друга страна ще си спомня често за нея.

Купа на Испания, 1/8 финал, реванш

Реал (Мадрид) – Атлетико (Мадрид) 2:2

 0:1 Торес (1), 1:1 Рамос (20), 2:1 Торес (46), 2:2 Роналдо (54)

Източник: Goal.com

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията