Зимната ваканция на звездите от Формула 1

Най-голямата новина по време на зимната пауза сътвориха Дженсън Бътън и приятелката му Джесика Мичибата

Sportinglife
Sportinglife 10:10 ч., 23 Яну 2015
0
94
Fabwags

Зимната пауза във Формула 1 е изключително натоварено време, но основно за екипите, които работят по новите болиди.

Пилотите използват това време, за да си починат и основното им занимание е да поддържат добра физическа форма докато се готвят за новия сезон в световния шампионат.

Да видим с какво се занимаваха пилотите във Формула 1 през зимните месеци, основно през декември и по време на новогодишните празници.

Защото с януари идват премиерите на новите болиди, срещите с инженерите, а от 1 февруари започват и тестовете на „Херес”, така че отново е дошло време за сериозна работа.

Естествено, новият световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън беше най-натоварен преди началото на празниците – галата на ФИА в Доха, поредица интервюта и т.н.

Но на 15 декември Люис замина за Щатите и в планините на Колорадо се отдаде на ски и активна почивка, като според него това много помага за поддържане на отлична форма преди да се върне на пистата.

На 7 януари Люис отпразнува 30-я си рожден ден и медиите обърнаха внимание основно на поздравлението на Нико Розберг, който ще пошегува, че британецът е вече възрастен и той ще се справи по-лесно с него в битката за следващата световна титла.

Розберг от своя страна се пренесе на остров Ибиса през януари, за да може да тренира на по-топло, а отскоро е обратно в Берлин, тъй като има ангажименти към Модната седмица на Mercedes.

Най-голямата новина по време на зимната пауза сътвориха бившият световен шампион Дженсън Бътън и приятелката му Джесика Мичибата.

Двамата се ожениха на 31 декември на Хаваите, като на сватбата бяха поканени много тесен кръг техни роднини и приятели.

След престоя на Хаваите двамата заминаха за Япония, където Джесика организира опознавателна обиколка на Дженсън, включително и до императорския храм Мейджи, а той намери време да отскочи и до любимото си кафене в Токио – Omotesando Koffee.

Новият лидер на Red Bull Дениъл Рикардо също беше в Доха за галата на ФИА, като и през Южна Франция и Лондон преди най-после да успее да се качи на самолета за Пърт.

Доста по-спокойни бяха новогодишните празници за финландската звезда на Williams Валтери Ботас, който редовно публикува във Facebook снимки от суровата финландска зима и тренира във фитнес център до Хелзинки.

Новият пилот на Sauber Маркус Ериксон кара на тестовете в Абу Даби веднага след последния старт за миналия сезон, след това прекара една седмица в Швейцария, за да опознае екипа на новия си отбор и за Коледа и Нова година се прибра в Швеция. В началото на януари Маркус замина за Тайланд, където ще се готви за новия сезон.

Почти никаква почивка за Нико Хюлкенберг, който тази година ще кара и за Porsche в Льо Ман. Германецът направи първия си тест с прототипа 919 Hybrid и засипа с похвали колата на германците.

Големите звезди Фернандо Алонсо, Кими Райконен и Себастиан Фетел запазиха в тайна къде си почиват през зимата, само на 6 януари испанецът обяви, че е започнал отново да тренира за новия сезон.

Кими очаква всеки момент да стане баща, така че в последно време едва ли му остава много време за сън – приятелката му Минту вече трябва да ражда.

Ромен Грожан от Lotus също записа интересна зима: той участва в Състезанието на шампионите, после замина на почивка на Карибите, а в края на декември беше във Франция и Швейцария, където е домът му.

В началото на януари Ромен замина за Англия, за да се готви за новия сезон близо до базата на тима в Енстоун. И едно от първите неща, които Ромен направи на Острова беше да посети студиото, където са снимани филмите от поредицата за Хари Потър.

След това се включи и в акцията за подкрепа на списанието Charlie Hebdo, също като милиони французи.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията