Повтаря се финалът на сезона в Примера

Прогноза – Х и над 2,5

Sportinglife
Sportinglife 08:45 ч., 10 Яну 2015
0
119
Getty Images

Барселона - Атлетико Мадрид

През май Атлетико гостува на Барселона с една единствена цел – реми, което даваше титлата. Отборът на Диего Симеоне допусна гол, но след това изравни – 1:1. И титлата отиде в Атлетико. Кошмар за Барселона, след като вече каталунците бяха отпаднали от същия съперник в Шампионската лига.

Класиране преди кръга

1. Реал Мадрид 39
2. Барселона 38
3. Атлетико Мадрид 38
4. Валенсия 34
5. Севиля 33
6. Виляреал 31
7. Малага 30
8. Ейбар 23
9. Селта Виго 20
10. Еспаньол 20
11. Райо Валекано 20
12. Атлетик Билбао 19
13. Реал Сосиедад 18
14. Хетафе 17
15. Депортиво 17
16. Алмерия 16
17. Леванте 16
18. Кордоба 14
19. Гранада 13
20. Елче 11

Сега отново Атлетико отива с високо вдигната глава на „Камп Ноу“. Тимът на Симеоне срази Реал за купата с 2:0 за купата, а в класирането оформя тройната битка за титлата. Барса е в шок. Непрекъснато се говори за напускане на Лео Меси. Очакват се предсрочни президентски избори и дори тръгнаха слухове, че последната нова звезда Луис Суарес се чувства нежелан. Не спечелили и сега, треньорът Луис Енрике е много вероятно да се раздели с поста си.

Преди мача Барса е втори, а Атлетико – трети. От началото на сезона каталунците нямат реми на свой терен, а „дюшекчиите“ не са завършвали наравно вече 7 гостувания. Традицията сочи между тези отбори да се вкарват много голове. Тя беше нарушена през миналия сезон, когато повечето дербита бяха с малко попадения.

Прогноза – Х и над 2,5

Мачът е в неделя от 22 ч по F+

Реал – Еспаньол

В последните 20 домакински мача нападателите на Реал са вкарали 55 от общо 69 гола. Еврошампионът е спечелил 85 процента от последните 20 двубоя на „Сантяго Бернабеу“. От началото на сезона Реал няма равенство в Примера. В 14 от 16 мача е вкарал повече от два гола и само два пъти е допуснал 2 или повече.

В същото време Еспаньол само четири пъти е оставал с „чиста мрежа“. Реал влиза в двубоя след три поредни загуби от Милан (контрола), Валенсия (първенство) и Атлетико (купа). Във вторник Еспаньол загуби с 1:2 за купата като гост на Валенсия. Малкият барселонски клуб е вкарвал на „Бернабеу“ в три от последните 4 мача.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в събота от 17 ч пряко по ТВ+

Малага – Виляреал

Дуел на съседи в класирането – седмия очаква шестия. Малага няма равенство вече 12 кръга, минаха шест домакинства от последното реми.

Виляреал пък е в серия от 7 двубоя без загуба и четири без поражение на чужд терен. От началото на сезона Малага е с 5 победи у дома и само две загуби. Като гост Виляреал е вкарал повече голове, отколкото Малага като домакин – 13 срещу 12.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в събота от 19 ч пряко по F+

Селта – Валенсия

Валенсия „лети“ след победата над Реал в миналия кръг. Последва успех и за кралската купа срещу Еспаньол, което прави отбора фаворит при гостуването във Виго. Селта не е вкарвал гол от 7 мача, също толкова чака и победа.

От началото на сезона тимът от Виго има само четири мач без допуснато попадение. Валенсия пък е в серия от четири дуела без загуба, а само два пъти във вратата на отбора са влизали 2 или повече гола.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в събота от 21 ч пряко по F+

Ейбар – Хетафе

Домакинът продължава да е приятната изненада на сезона. На 7-о място Ейбар не е от атрактивните отбори и само два пъти е вкарал 2 или повече гола.

Интересни факти

Най-много победи: 13
Реал Мадрид

Най-малко победи: 2
Кордоба, Гранада, Елче

Най-малко загуби: 3
Реал Мадрид, Барселона, Атлетико Мадрид, Валенсия, Севиля

Най-много загуби: 10
Елче

Най-много равенства: 8
Кордоба

Най-малко равенства: 0
Реал Мадрид

Най-добро нападение: 56 г. / 3.50 ср.
Реал Мадрид

Най-слабо нападение: 10 г. / 0.59 ср.
Гранада

Най-добра защита: 8 г. / 0.47 ср.
Барселона

Най-слаба защита: 34 г. / 2.00 ср.
Елче

Най-добра голова разлика: +41
Реал Мадрид

Най-лоша голова разлика: -20
Леванте

Допуска попадения, само пет пъти е излизал „сух“. Хетафе чака победа вече седем кръга. Само два пъти през сезона малкият мадридски тим има 2 или повече вкарани гола.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в събота от 23 ч

Алмерия – Севиля

Домакините още чакат победа на свой терен през сезона. Последните три мача у дома завършиха със загуби. Алмерия има само четири мача с вкарани 2 или повече гола. А Севиля е в серия от 4 поредни срещи без загуба. Само два пъти пък „бръсналите“ са допуснали 2 или повече гола. Севиля още няма реми на чужд терен.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 13,00 ч пряко по ТВ+

Атлетик – Елче

Елче е най-слабият отбор през сезона и логично е последен. Само веднъж новакът не е допускал поражение. Последната загуба бе с 0:5 от Барселона за купата.

Седем мача поред Елче няма победа. Атлетик също е в лоша серия и чака успех 4 двубоя. От също толкова броя мачове не е правил реми у дома.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 18 ч пряко по F+

Гранада – Реал Сосиедад

Двубой между съперници от долната половина на класирането. Гранада има само една поледа на свой терен и е предпоследен. Отборът чака успех вече 13 мача. Само веднъж Гранада вкара 2 или повече гола. От 7 домакинства няма равенство.

Реал Сосиедад спечели миналия кръг срещу Барселона, но отборът е от най-неатрактивните в класирането. Все още няма успех като гост през сезона. Само четири пъти е вкарвал два или повече гола.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 20 ч

Райо Валекано – Кордоба

Още един сблъсък между тимове от втората половина. Райо Валекано чака равенство вече 15 кръга. В 9 от 17-те мача отборът е допускал 2 или повече гола.

Вече седем срещи няма реми на свой терен. Кордоба има едва една победа на чужд терен. Останалите резултати са 3 ремита и 4 загуби. Само пет пъти Кордоба е оставал със „суха мрежа“.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в понеделник от 21,45 ч

Леванте – Депортиво

Истинско дерби в подножието на опасната зона. Домакините, 17-и в класирането, имат само две победи на свой терен. А гостите от Ла Коруня са с една на чужд.

Леванте чака успех вече пет кръга, но е и без загуба от четири поредни домакинства. Депортиво няма реми вече 5 мача. А на чужд терен не е завършвал наравно цели 6 двубоя.

Прогноза Х

Мачът е в петък от 21,45 ч

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията