Григор Димитров чака Федерер на полуфинал в Бризбейн

Григор Димитров срещу Федерер на полуфинал в Бризбейн

Димитров все още няма спечелен сет срещу Маестрото

Sportinglife
Sportinglife 07:35 ч., 09 Яну 2015
0
224
Getty Images

След мъчителния старт срещу Жереми Шарди, Григор Димитров премина съвсем рутинно през Мартин Клижан с 2:0 сета (6-3, 6-4) и вече е на полуфинал в Бризбейн.

Там българинът чака идола си и финалист от миналата година Роджър Федерер, който днес победи с 2:0 сета (6:0, 6:1) за 40 минути 22-годишната местна надежда Джеймс Дъкуърт.

Димитров все още няма спечелен сет срещу Маестрото, като швейцарецът го отстрани на четвъртфинал в последните две издания на домашния си турнир в Базел.

Григор потегли уверено с пробив и 3-0 срещу Клижан, словакът направи 3-2, но веднага допусна рибрейк и не успя да се върне в откриващия сет, който българинът затвори от третия сетпойнт за 35 минути.

Във втория Димитров дръпна с два пробива за 4-1, притискаше постоянно съперника от ретур, атакуваше агресивно от форхенд и изглеждаше въпрос на време да приключи четвъртфинала.

Но концентрацията на българина се срина за няколко мига и съперникът му получи два брейкпойнта. Григор отрази първия с неспасяем форхенд по обратния диагонал, после обаче подари пробива на Клижан с двойна грешка.

Словакът се доближи само на гейм до нашето момче, но Димитров сервираше за мача при 5-4 и не даде дори точица на противника си, вдигайки победоносно ръце след само 74 минути на корта.

Григор за втори път ще играе полуфинал в Бризбейн, след като при дебюта си през 2012-а достигна до мача за трофея и загуби от Анди Мъри.

Победата срещу Клижан осигури на Григор Димитров 22 800 долара от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста.

Програмата за утре

И двата полуфинла ще се играят на централния корт. Първият мач е между Кеи Нишикори и Милош Раонич, той ще започне не преди 5:00 ч. българско време.

Срещата на Григор Димитров с Федерер или Дъкуърт няма да започне преди 7:00 ч.

Милош Раонич - Кеи Нишикори е първият полуфинал на турнира в Бризбейн. 

Раонич реализира 15 аса при победата с 2:1 сета (7-6(5), 3-6, 7-6(2)) срещу Сам Грот.

Кеи Нишикори взе лесна победа срещу Бърнард Томич с 2:0 сета (6-0, 6-4) и достигна до полуфиналите на турнира за трета поредна година.

Нишикори води на Милош Раонич с 4-1 в общия им баланс, а на твърди кортове е спечелил и трите им предишни срещи. 

При второто си излизане на корта днес Григор Димитров и партньорът му Танаси Кокинакис загубиха с 0:2 сета (3:6; 3:6) от Кеи Нишикори и Александър Долгополов в четвъртфинален мач от турнира за двойки.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията