Челси взе само точка на старта

Шампионите завършиха 2:2 със Суонзи

Sportinglife
Sportinglife 21:40 ч., 08 Авг 2015
0
50
Getty Images

Шампионът Челси взе само точка на старта на новия сезон във Висшата лига.

Тимът на Жозе Моуриньо завърши 2:2 със Суонзи като домакин в първия си мач, игран на стадион „Стамфорд Бридж”.

 Първият гол в срещата падна още 23-та минута, а негов автор бе Оскар. Бразилецът изпълни пряк свободен удар отляво на вратата на Фабиански, центрира центрира остро, Кейхил се опита да засече, но не успя, а стражът на Суонзи не се ориентира добре и позволи на топката да влезе във вратата му за 1:0 за Челси.

Радостта на шампионите обаче продължи само шест минути след като в 29-та минута Андре Аю изравни с дебютния си гол във Висшата лига.

Минута по-късно Челси отново излезе напред в резултата след като Вилиан центрира отляво,топката рикошира в крака на Фернандес и стана невъзможна за спасяване от Фабиански.

В началото на второто полувреме дойде и най-спорната ситуацията в мача.

В 54-та минута Челси остана с 10 души след като на вратаря на шампионите Тибо Куртоа бе показан червен картон за нарушение извън наказателното поле срещу Бафетимби Гомис.

Футболистът на Суонзи се оказа сам срещу Куртоа при поредната атака на тима му и в опит да му избие топката, стражът на Челси го удари с крак.

Повторенията обаче не показаха на 100% дали нарушението е в или извън наказателното поле. На вратата застана Асмир Бегович, а Гомис превърна в гол отсъдената дузпа.

Суонзи продължи да демонстрира активност и след попадението удари и греда. В средата на полувремето попадение на гостите бе отменено заради засада.

Дебют за Челси в последните минути на срещата направи привлеченият през лятото нападател Радамел Фалкао. Нападателят обаче не успя да направи нищо запомнящо се в 10-те минути на терена.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията