"Rogers Cup": превю и прогнози

Очаква ни страхотен турнир в Монреал

Sportinglife
Sportinglife 14:40 ч., 10 Авг 2015
0
236
GETTY IMAGES

Миналата година Роджър Федерер участва, а Рафаел Надал пропусна турнира. Тази година ролите се размениха, а "Rogers Cup" се премести от Торонто в Монреал.

Рафа Надал е поставен под №7 в основната схема, а Федерер реши да си вземе по-дълга почивка и да се включи по-късно в американските серии.

Въпреки отсъствието на Маестрото, който в събота навърши 34 години, списъкът на участниците в канадския Мастърс е доста впечатляващ.

Отсъствието на Федерер и Ферер помогна на Надал да е сред първите осем в схемата и той ще стартира напдпреварата от втория кръг.

На същата лодка са още Новак Джокович, Анди Мъри, Стан Вавринка, Кей Нишикори, Томаш Бердих, Марин Чилич и Милошо Раонич.

"Rogers Cup"

Къде: Монреал, Канада
Настилка: Хард
Награден фонд: $3,587,490
Точки: 1000

Водач на схемата: Новак Джокович
Миналогодишен шампион: Джо-Вилфрид Цонга

ЖРЕБИЯТ

Най-важното в името на справедливостта и предпоставка за зрелищен тенис от началото до края е балансът на схемата, а в Монреал той е налице. Двете половини не са разделени от таланта на играчите в тях, но същевременно са доста различни.

Тежката артилерия е "горе", като само втората четвъртина включва Вавринка, Раонич, Джон Иснър, Иво Карлович, Йежи Янович, Ник Кирьос и Вашек Поспишил.

Раонич ще започне кампанията си срещу Карлович или Янович, а Вавринка чака победителя от мача на Ник Кирьос срещу Фернандо Вердаско.

За Новак Джокович не трябва да има прекалено много проблеми, въпреки че тук темата е малко по-деликатна за нас. Още в третия кръг е възможно да видим мач между Ноле и Григор Димитров.

Българинът не само че не е във форма, но има и контузия. В края на четвъртината е Томаш Бердих, който в третия кръг може да срещне Кевин Андерсън, а един от тях да е съперник на Джокера на четвъртфиналите.

Програмата

Централен корт (започват от 19:30 ч.)
1. Андреас Сепи - Жил Симон
2. Фелисиано Лопес - Томи Робредо
3. Гаел Монфис - Фабио Фонине (не преди 01:30 ч.)
4. Борна Чорич - Джо-Вилфрид Цонга

Корт "Bаnque nationale" (започват от 19:30 ч.)
1. Сергей Стаховски - Филип Пеливо
2. Иво Карлович - Йежи Янович
3. Бърнард Томич - Жоао Соуса
4. Жил Мюлер - Филип Бестер (не преди 01:30 ч.)

Корт №5 (започват от 19:30 ч.)
1. Томаш Белучи - Пабло Куевас
2. Леонардо Майер - Хьон Чунг
3. Доналд Йънг - Денис Кудла

Корт №9 (започват от 19:30 ч.)
1. Сам Куери - Мартин Клижан
2. Мъри/Паес - Андерсън/Шарди
3. Надал/Вердаско - Бердих/Сок
4. Джокович/Типсаревич - Сепи/Троицки

Всички помним какви усилия костваше на Джокович да преодолее южноафриканеца на Уимбълдън, след като се оказа губещ с 0:2 сета, а мачът продължи в два дни.

В долната половина са играчи с подчертан вкус към битки от основната линия. Кей Нишикори повдигна духа с победа във Вашингтон, но сега е в една четвъртина с Рафаел Надал срещу когото все още няма победа. Намиращите се в добра форма Жил Симон и Давид Гофен също не са за отписване.

В последната четвъртина са Анди Мъри и Марин Чилич, шампион от US Open 2014. Мъри очаква или Фелисиано Лопес или Томи Робредо във втория кръг, а в третия може да се изправи срещу Фонини или Монфис. Шампионът от миналата година Цонга пък дебне Чилич в третия кръг.

РАННИ ИЗНЕНАДИ

Още в първия кръг ще станем свидетели на корави мачове, чиито изход може да се прогнозира трудно. Борна Чорич излиза срещу Джо-Вилфрид Цонга и ще е интересно да видим как французинът ще се справя с напрежението да е действащ шампион.

Младият хърватин ще играе на хард за първи път от Маями, но вече доказа, че е фактор, с който трябва да се съобразяват и най-добрите. Цонга би следвало да спечели, както смятат и букмейкърите, но със сигурност няма да му е лесно.

Фабио Фонини - Гаел Монфис е другият двубой, който хваща окото. По традиция двамата правят много оспорвани мачове, а и са сред най-големите шоумение в ATP веригата.

Напълно непредвидими са и никога не се знае какво да се очаква от тях. Още повече, че не са стъпвали на "твърдо" от Маями.

Фаворити: Новак Джокович, Анди Мъри, Кей Нишикори, Стан Вавринка.

Загадките: Григор Димитров, Джо-Вилфрид Цонга, Давид Гофен, Доминик Тийм.

Разочарованията: Рафаел Надал, Милош Раонич, Томаш Бердих.

Прогнози за четвъртфиналите: Новак Джокович - Кевин Андерсън, Стан Вавринка - Ришар Гаске, Кей Нишикори - Рафаел Надал, Анди Мъри - Джо-Вилфрид Цонга.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията