България с осем атлети на световното в Пекин

За китайската столица пътуват пет жени и трима мъже.

Sportinglife
Sportinglife 07:25 ч., 11 Авг 2015
0
39
Lap.bg

Осем състезатели ще представят България на световното първенство в Пекин. Шампионатът на планетата стартира следващата седмица, а имената на родните национали бяха оповестени официално вчера.

За китайската столица пътуват пет жени и трима мъже. Поради контузия в кръста от отбора отпадна бронзовата медалистка на гюле от Евро 2015 в зала в Прага Радослава Мавродиева.

Сребърната медалистка в тройния скок от същия шампионат Габриела Петрова вече е в Пекин и се подготвя за старта на световното. Освен нея в състава са още Ивет Лалова-Колио, Силвия Дънекова, Мирела Демирева, Венелина Венева-Матеева, Митко Ценов, Георги Иванов и Георги Цонов.

„"Изпращаме в Пекин най-добрите ни атлети в момента. Жалко, че Радослава Мавродиева отпада, но тя има силни болки в кръста от европейското отборно в Стара Загора през юни и няма смисъл да рискуваме със здравето й. Вярвам, че опитните атлети като Ивет, Венелина, Георги Иванов и Силвия ще покажат, че наистина са сред най-добрите в света.

Младите Георги Цонов, Мирела Демирева и Митко Ценов са в добра форма и също тръгват с големи амбиции. Не е лъжа, че най-големия ни шанс за медал е в Габриела Петрова. И останалите обаче имат сили за поне 3-4 финала. Пожелавам на всички да гонят на световното личните си резултати, а защо не и да ги подобрят. Вярвам, че участието на атлетите ни в Пекин ще е поредната положителна стъпка към олимпиадата в Рио догодина”, коментира президентът на родната федерация Добромир Карамаринов.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията