Големият проблем на Юнайтед е Руни

Швайнщайгер е дясната ръка на мениджъра Луис ван Гаал

Sportinglife
Sportinglife 11:35 ч., 10 Авг 2015
0
1203
Getty Images

СЛАБАТА ФОРМА НА РУНИ СПЪВА ЮНАЙТЕД

Манчестър Юнайтед надви Тотнъм с 1:0 в дебютния си мач. Това е значително по-добър резултат от загубата с 1:2 срещу Суонзи преди година, но що се касае до играта на „Червените дяволи“, подобрение в сравнение с посредствения футбол от миналия сезон на практика нямаше.

Проблемите в момента депресиращо напомнят за тези отпреди година: след неудовлетворителното за клуб със статута на Юнайтед представяне бе предприета серия от гръмки трансфери, но на Луис ван Гаал ще му трябва време, за да определи най-добрата възможна стартова единайсеторка и схема на игра.

Холандецът имаше нужда от цяла година, за да разбере, че Хуан Мата и Андер Ерера са сред най-добрите футболисти, с които разполага и че редуването на формации с трима и четирима бранители е препоръчително, само ако разполагаш с интелигентни защитници, а не с тези, които имаше и продължава да има Юнайтед.

Новите попълнения се представиха успешно. Бастиан Швайнщайгер изглеждаше леко непохватен, но пък веднага започна да командва съотборниците си.

Мемфис Депай показа самочувствие, бързина и желание да действа на скорост, Серхио Ромеро се отличи с няколко сигурни изяви, Морган Шнайдерлин влезе твърдо в няколко единоборства, а Матео Дармиан напомни на зрителите какво означава да имаш съзнателен и компетентен краен защитник.

Личеше си, че „Червените дяволи“ не са сработени достатъчно добре и че им липсва кондиция, но това са поправими неща.

Големият проблем на Юнайтед обаче си остава Уейн Руни.

При гола Руни действаше като на забавен каданс и му трябваше цяла вечност, за да се накани да шутира. В крайна сметка на Кайл Уокър му писна да го чака и той свърши работата на нападателя, като бутна топката в собствената мрежа.

До края на мача пък Руни действаше така, сякаш носеше не футболни обувки, а дебели ботуши.

Според слуховете скоро на „Олд Трафорд“ ще се появи Педро. По всичко личи, че въпреки скромния си ръст, испанският национал би бил много полезен на Юнайтед дори в центъра на атаката, защото за разлика от Руни, той умее да контролира топката.

ШВАЙНЩАЙГЕР КАТО ИГРАЕЩ ТРЕНЬОР

Бастиан Швайнщайгер влезе като резерва в първия си официален мач в Манчестър Юнайтед, но начинът, по който германецът дирижираше играта на своите в последните 30 минути беше забележителен.

Световният шампион непрекъснато командваше хората около себе си, посочвайки с пръст къде трябва да бъде подадена топката, като играч на билярд, който обявява, в кой джоб ще се опита да вкара.

Швайнщайгер не беше привлечен от Юнайтед, а лично от Луис ван Гаал.

Той е човекът, който ще има грижата указанията на холандския мениджър да бъдат изпълнявани безпрекословно. Германецът може да се окаже безценен за „Червените дяволи“.

Източник: Евроспорт, Дейли Мейл, ESPN

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията